Hvad er Sportsmassage?


Sportsmassage blev brugt helt tilbage til det gamle Grækenland og Rom hvor datidens atleter modtog det i forbindelse med idrætsbegivenheder. Faktisk ordinerede en berømte romerske læge Galen, massage til atleter før og efter træning for at forhindre skader og lindre smerter.

Sportsmassage som vi kender det i dag, kan dokumenteres tilbage til i de olympiske lege i 1924, hvor den finlandske løber Paavo Nurmi vandt fem guldmedaljer i de olympiske løbekonkurrencer, og han angav årsagen til sin succes, de massagebehandlinger han modtog fra sin Massør.

Der er tre typiske anvendelse af sportsmassage:

  1. Før en konkurrence eller kamp: Her gives en stimulerende massage som ofte er hutigere og mere overfladisk, op til 24 timer eller blot et par timer før aktiviteten. Formålet med det er at vække nervesystemet og ”varme” musklerne op.
  2. Efter konkurrence eller kamp: Her anvendes typisk en mere afslappende og rolige massageteknik kombineret med udstrækning. Dette kan ske lige efter, eller i timerne efter en kamp, og hjælper atleten med at slappe af i muskler og sind af.
  3. Vedligeholdelse: Det er her massagen skal gives når atleten er off season og ikke er så aktiv. Her målretter man massagen mod de problemområder og muskler der er mest belastet inden for den specifikke sport. Massagen her bliver brugt forebyggende, og er et meget vigtigt supplement i forhold til restitution.

Sportsmassage er i høj grad i familie med Fysiurgisk massage, men i Sportsmassage bruges andre greb og teknikker som f.eks. Tapoment og Vibration, ledrotationer og udstrækninger i langt højere grad end ved Fysiurgisk massage. Derudover brugers der også Graston Technique, Cupping, Dryneedling, Kinesiotape, Laser terapi, Myofacial release mm. i forbindelse med massagen.

Sportsmassage er for alle.

Alle kan med fordel modtage Sportsmassage, da det ofte er mere effektivt end traditionel massage, i kraft af alle de forskellige teknikker der bliver brugt i behandlingen. Det vil sige at du i mange tilfælde hurtigere bliver klar igen, end du ellers vil blive ved traditionel massage.

Sportsmassøren i Randers er udover at være uddannet fysiurgisk massør, også uddannet Sportsmassør på en af Danmarks største udbydere af Sportsmassage, så han er klædt på til at behandle alt lige fra motionisten til eliteatleter og de problematikker de må døje med. 

Hos Sportsmassøren i Randers bruges der flere kombinationer af massage og behandlingsteknikker, alt efter hvilken problematikker og ønsker du har til besøget. 

En af grundene til at Sportsmassøren i Randers lave de resultater han laver med sine klienter, er at der kombineres flere forskellige behandlingsteknikker i samme behandling. 

Sådan foregår en konsultation hos Sportsmassøren

Første gang du besøger sportsmassøren i Randers, tager vi en snak om hvad dine ønsker er, hvad du forventer hvad jeg kan hjælpe dig med.

Vores skadesbehandlinger har ofte vist sig at ha  meget større effekt en fysioterapi behandlinger har.

Du kan læse et udpluk af mine referencer her.

Så hvad er Sportsmassage – er sportsmassage det samme som fysiurgisk massage? 

Det kan du læse mere om HER

Fordele med massage til personer medadhd
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.